INPUT Zenica nudi obuku iz robotike i programiranja za djecu

U skladu sa našom vizijom, naše buduće inženjere, programere, dizajnere, filmadžije i arhitekte uvodimo u zanimljivi svijet programiranja, robotike, obrade digitalnih fotografija, 3D modeliranja, video montaže, kao i web dizajna.

Želimo da kod djece razvijemo svijest o tome da savremeni svijet ne može bez programiranja, da djeca u digitalnom svijetu mogu da budu i aktivni stvaraoci, a ne samo pasivni primaoci tuđih ideja i zamisli. Kroz predavanja koja su osmišljena tako da djeci budu razumljiva, zanimljiva, i nadasve praktična, pomažemo im da načine svoje prve IT korake.

Program obuke je zasnovan na “Creative computing” metodi nastaloj na američkom “Massathusetts Institute of Technology”. Ova metoda stimuliše kreativnost, maštu, interesovanje za rješavanje problema i osnovne principe programiranja kroz stvaranje vizuelnih, interaktivnih i multimedijalnih aplikacija (igrice, animacije, sajtovi). Takođe stimuliše djecu da naučene principe razmišljanja primjene ne samo u okviru informacionih tehnologija, već u svim aspektima života.

Uslovi za upis:

  • uzrast djece od 6 – 14 godina
  • obavezno je prisustvo na svakom času
  • djete mora znati sva slova latiničnog pisma
  • minimalno 5 polaznika maksimalno 10 da bi obuka počela
  • pristojno ponašanje i neometanje nastave je nužan preduslov
  • djete mora poznavati osnovni rad na računaru (dakle ne na smartfonu ili tabletu, već desktop/laptop računaru)

Prijaviti se možete putem klikom na online obrazac.

Sve dodatne informacije putem vibera 061/441-279

Izvor: https://www.hocu.ba/index.php/hocu.priliku/input-zenica-nudi-obuku-mladima-iz-robotike-i-programiranja-prijavite-se/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


unesite broj *