Srednjoškolski centar “Ljubiša Mladenović” Banja Luka obilježio Dan ljudskih prava

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava učenici i profesori Srednjoškolskog centra “Ljubiša Mladenović” su realizovali nekoliko različitih aktivnosti.

Pod rukovodstvom profesora prava sa učenicima je realizovana radionica: “Dan ljudskih prava, zaštita putem Evropskog suda za ljudska prava” u trajanju od dva školska časa. Cilj ove radionice je bio upoznati učenike sa načinom na koji se ostvaruje zaštita ljudskih prava, upoznati ih sa pojmom Evropskog suda za ljudska prava i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i slobodama, te na konkretnim presudama pokazati na koji način se ostvaruje zaštita ljudskih prava i koliki je njihov značaj.

Svoj doprinos obilježavanju ovog dana dali su i članovi Savjeta učenika koji su pravili brošure sa porukama o ljudskim pravima, kao i članovi Ekološke sekcije. Panoe sa porukama o ekološkim pravima namijenili su svim učenicima, profesorima, ali i ostalim posjetiocima škole. Učenici su imali priliku da na ovu temu na časovima Srpskog jezika pišu literarne radove.
Ljubisa Mladenovic 5 Ljubisa Mladenovic 4 Ljubisa Mladenovic 3 Ljubisa Mladenovic 2 Ljubisa Mladenovic 1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


unesite broj *