Od čega nas čuvate, gospodo? U subotu masovno okupljanje za Davida Dragičevića

Za subotu, 21. april, u 18 časova na Trgu Krajine u Banjaluci najavljeno je masovno okupljanje građana, kako bi iznova od vlasti tražili da pronađu i kazne ubice Davida Dragičevića.

Piše: Vanja Stokić za etrafika.net

Davidov otac Davor Dragičević večeras je na Trgu Krajine pozvao građane iz svih krajeva države da se okupe na jednom mjestu.

“Dođite da podržimo borbu svih nas za dostojanstven život”, naglasio je on.

Obraćajući policajcima koji obezbjeđuju okupljanja svake večeri, Dragičević je poručio da i treba da čuvaju građane. Ipak, sa inspektorima u civilu, koji se svako veče miješaju sa okupljenima, je drugačija priča.

“Od čega nas čuvate, gospodo? Mi se čuvamo i sami. Mi radimo vaš posao od 18. marta. David je 18. marta bio živ. Svi smo ga tražili. Jeste li ga vi tražili? Da ste ga tražili bio bi živ!”, naglasio je on.

David Dragičević (21) nestao je u noći između 17. i 18. marta u Banjaluci. Pronađen je u rijeci Vrbas šest dana kasnije. Policija je prvo njegovu smrt pokušala proglasiti nesrećnim slučajem, pa čak i samoubistvom, iako je na sebi imao povrede. Prva obdukcija ustanovila je da je umro 18. marta u 4 ujutru, dok je druga pokazala da je bio živ nekoliko dana nakon nestanka.

Sve od 26. marta, građani se svake večeri u 18h okupljaju na Trgu Krajine, a Banjaluci su se pridružili Brčko, Travnik, Prnjavor, Prijedor, Gradiška, Kozarska Dubica…

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.