Ne margini 

Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) je, u okviru projekta „Program održivosti civilnog društva (CSSP)“ , za sektor ljudska prava – marginalizovane grupe, koji finansira USAID Bosnia and Herzegovina, sarađivala sa istaknutim bh. književnikom, novinarem i muzičarem, Ahmedom Burićem, kako bi se na jedan kreativan i inovativan način osmislila kampanja podizanja svijesti javnosti o pravima i položaju marginalizovanih grupa u BiH. Ideja je bila da kroz formiranje #BandNeMargini, okupljanje renomiranih imena muzičkog svijeta i pisanjem istoimene pjesme približi javnosti socijalnu sliku BiH – bilo zbog siromaštva, bilo zbog invaliditeta, ratnog ili civilnog, ili nekog drugog razloga – na jedan sasvim drugačiji način.

U studiju Damira Arslanagića, pijaniste i kompozitora, našli su se Ahmed Burić i Branko Sauka, nekadašnji član Gino Banane i Crvene Jabuke, i sklopili pjesmu koju su otpjevali: Mirela Laković, Nina Babić, Halid Bešlić, Vlado Kreslin, Narcis Vučina, Dino Šaran, Almir Kurt, Damir Nikšić, Elvis J. Kurtović, i Ahmed Burić. Na ljudima je da razmisle i pokušaju izaći iz učmalih koncepata i kažu – NE MARGINI. Tako se zovu i koncept i ovaj bend – hor, čiji je zadatak da pozove ljude da razmisle i da se usprave.
Izaći iz teške materijalne situacije i depresije nije lako, i veliki je posao, ali ne može se vječno ostati u njoj.

Naziv pjesme: Ne margini
Godina: 2017
Izvođači: Mirela Laković, Nina Babić, Halid Bešlić, Vlado Kreslin, Narcis Vučina, Dino Šaran, Almir Kurt, Damir Nikšić, Elvis J. Kurtović, i Ahmed Burić
Autor teksta: Ahmed Burić
Autori muzike: Damir Arslanagić, Branko Sauka i Ahmed Burić
Aranžman pjesme: Damir Arslanagić i Branko Sauka

Spot za pjesmu “Ne margini” pogledajte klikom na link

https://www.youtube.com/watch?v=-zzru7Zijj4

1 komentar

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.