Međunarodni dan / Evropska noć muzeja 2018

MEĐUNARODNI DAN / EVROPSKA NOĆ MUZEJA 2018 U HISTORIJSKOM MUZEJU BIH
Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika

Historijski muzej BiH se i ove godine priključuje velikoj muzejskoj porodici koja obilježava Međunarodni dan/Evropsku noć muzeja! Želja nam je da ovaj veliki muzejski praznik provedemo sa vama – jer ste baš vi, naša draga publika, u fokusu ovogodišnjeg muzejskog slavlja!

Pod temom „Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika“ smo za sve posjetitelje Historijskog muzeja BiH pripremili bogat cjelodnevni program. Ove godine muzej izlazi izvan granica svog prostora i, u duhu Evropske godine kulturnog naslijeđa, promovira kulturno-historijsko naslijeđe Bosne i Hercegovine. U kiparskoj radionici na otvorenom zajedno pravimo spomenik Marian Wenzel, jer će u proces izrade spomenika će biti uključeni i građanke i građani Sarajeva, šetači kroz Vilsonovo šetalište i muzejska publika. Uvezali smo se sa SVIMA: sa školama, drugim muzejima, domaćim kompanijama, fakultetima, građanima i građankama Bosne i Hercegovine, ali i brojnim prijateljima muzeja iz regije. Zajedno učimo o različitostima i njegujemo naslijeđe!

Centralni događaj u Historijskom muzeju BiH se zove Miss Sarajevo. Oživljavamo jednu od priča iz opsade Sarajeva poslije 25 godina – ekskluzivnim predstavljanjem novih muzejskih eksponata!

Kroz 6 radionica i 10 postavki (od kojih će 5 biti premijerno predstavljeno taj dan) će vas provesti muzejsko osoblje i partneri Historijskog muzeja BiH. Međunarodni dan muzeja 2018 je jedinstvena prilika da nam se pridružite i podržite rad Historijskog muzeja BiH!

Subota, 19. maj u 10.00

Više informacija: https://www.facebook.com/events/171420606877787/

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.