Implementiran seminar „Tools for Social Development-Volume 2″

Fondacija Krila nade je jedna od 10 partnershih organizacija na projektu “Tools for Social Development-Volume 2”.

U sklopu projekta je organiziran seminar u Vrnjačkoj Banji u decembru. Seminar je bio baziran na pozorišnim metodologijama i tehnikama savremenog plesa i okupio je ukupno dvadeset osam osoba iz Portugala, Španije, Francuske, Grčke, Rumunije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Srbije. Cilj seminara je profesionalno usavršavanje na polju sticanja praktičnog iskustva u korištenju pozorišnih metodologija i tehnika savremenog plesa pogodnim u rad sa inkluzivnim grupama. Projekat je direktno uključio osobe sa invaliditetom i imao za cilj promociju mobilnosti, pružanje jednakih mogućnosti mladima kao i prilike za lični razvoj.

Blog koji su učesnici treninga pisali možete  pročitati na sljedećem linku http://people2peopleserbia.org/category/blog/, (dostupno na engleskom jeziku).

Kao završnica seminara “Tools for Social Development-Volume 2” u Vrnjačkoj Banji je izvedena pozorišna predstava kao prezentacija kreativnog procesa i rada nastalog tokom osmodnevnog seminara. Predstava je dostupna na youtube kanalu organizacije “People to People”:  https://www.youtube.com/watch?v=z-bAEuy_HGE

Ostavite komentar

unesite broj *