Milutin Milošević: Društvene mreže u neprofitnom sektoru

Informacione tehnologije u velikoj meri menjaju način na koji deluje neprofitni sektor. Od komunikacija, saradnje, angažovanja volontera pa do prikupljanja donacija, one nude nove oblike obogaćivanja tradicionalnih metoda. Društvene mreže su nova mogućnost za građenje veza koje doprinose ostvarenju misije organizacija neprofitnog sektora.

Ukoliko organizacije neprofitnog sektora žele da nastave da delotvorno pružaju korisne usluge pojedincima i zajednici, ostanu održive i uopšte opstanu na izuzetno kompleksnom tržištu usluga, više nego poželjno je da usvoje inovativne strategije za suočavanje sa novim izazovima. Stoga se mnoge okreću društvenim mrežama i obuhvataju ih tim strategijama kako bi dosegli do novih korisnika, volontera i donatora i uključili ih u svoje aktivnosti.

Ova knjiga nastala je kao rezultat mog dugogodišnjeg rada u neprofitnom sektoru i želje da budem u toku sa najnovijim dešavanjima u svetu informaciono-komunikacionih tehnologija.  Svrha knjige je da sagleda sadašnje stanje korišćenja društvenih mreža u neprofitnom sektoru i ponudi ideje za njihovo što delotvornije korišćenje. Bolje razumevanje razloga i načina korišćenja društvenih mreža može pomoći organizacijama neprofitnog sektora da umnogome unaprede svoju delotvornost i održivost u ne baš toliko povoljnim uslovima u kojima deluju.

Knjiga nudi odgovore na pitanja „zašto“ i „šta“, a sasvim u tragovima i na „kako“. Te odgovore za sebe treba da prepozna svaka organizacija, u skladu sa svojim strateškim opredeljenjima, ciljevima, resursima, interesovanjem članova i partnera…

Da preuzmete knjigu u PDF formatu, kliknite ovde

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


unesite broj *