Obilježavanje Sedmice ljudskih prava u općinama/opštinama: Doboj, Doboj Istok, Gračanica, Lukavac i Tuzla


Javna debata na temu „Unapređenje pravnog okvira za suprotstavljanje korupciji i diskriminaciji prilikom zapošljavanja u javnom sektoru u BiH“

U petak, 9. decembra 2016. godine, u hotelu Integra u Doboju, Centar za razvoj civilnog društva u BiH je održao javnu debatu o analizi stanja u oblasti zapošljavanja, kršenju pravnih propisa i obavezi ukidanja diskrecionog prava na kojoj su učešće uzeli predstavnici javnog sektora, nevladinih i međunarodnih organizacija, medija, kao i sami građani.

Javna debata se održala u sklopu Sedmice ljudskih prava i Sedmice borbe protiv korupcije, a zadatak iste je bio da pokrene pozitivne promjene kada je u pitanju stvaranje preduslova za jednakost građana u pristupu radnim mjestima u državnoj upravi, javnim ustanovama i javnim preduzećima.

Budući da se 9. decembar tradicionalno obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv korupcije, učesnici su držeći transparent „RECI NE KORUPCIJI“ zajedničkom fotografijom poslali simboličnu poruku da se udruženim snagama trebamo boriti protiv ove pojave u našem društvu.

Na ovaj način je obilježen i Međunarodni dan ljudskih prava.

Šahovski turnir pod nazivom „Za mir u svijetu“

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava 10. decembra 2016. godine, Omladinski šahovski klub Doboj Istok u saradnji sa CRCDBIH je organizovao šahovski turnir pod nazivom „Za mir u svijetu“.

Turnir je okupio djecu do 15 godina, članove kluba i školskih sekcija u šahu sa područja općine Doboj Istok.

Ulična kampanja
U sklopu Sedmice ljudskih prava i Sedmice borbe protiv korupcije, Centar za razvoj civilnog društva je zahvaljujući svojim aktivistima podijelio promotivni materijal – letke o načinu borbe protiv korupcije u Doboj Istoku, Gračanici, Lukavcu i Tuzli kako bi građane podsjetili na ove značajne datume.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.