Saopštenje Mreže za izgradnju mira o dobitnicima nagrada za likovno takmičenje „Šta za vas znači 9. maj/svibanj?“

Povodom obilježavanja 9. maja/svibnja, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, Mreža za izgradnju mira je u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, je raspisala konkurs za likovne radove za takmičenje simboličnog naziva Šta za vas znači 9. maj/svibanj?” za osnovne i srednje škole iz cijele Bosne i Hrecegovine, na koji je pristiglo 328 radova iz osnovnih škola i 79 radova iz srednjih škola.

Tročlana komisija u sastavu: akademski slikari Sandra Dukić i Ognjen Radumilo, te akademski vajar Nebojša Đumić, su na osnovu unaprijed određenih kriterijuma odlučili da nagrade dodjele:

Osnovne škole
Prvo mjesto: Muhamed Merdžević, učenik osmog razreda OŠ „Muhsin Rizvić“ iz Fojnice,
Drugo mjesto: Gabrijel Čobanov, učenik devetog razreda OŠ „Fra Lovro Karaula“ iz Livna,
Treće mjesto: Lejla Zahirović, učenica sedmog razreda OŠ „Novi Grad“ iz Tuzle i
Treće mjesto: Lamija Redžepagić, učenica sedmog razreda OŠ „Pazar“ iz Tuzle

Srednje škole
Prvo mjesto: Ivana Đukić, učenica trećeg razreda Tehnološke škole iz Banjaluke
Drugo mjesto: Ema Trkulja, učenica prvog razreda Medicinske škole iz Banjaluke
Treće mjesto: Luka Knežević, učenik trećeg razreda Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Kiseljaka
Treće mjesto: Aleksandar Pavljašević, učenik drugog razreda Građevinsko geodetske škole iz Tuzle

Prva nagrada iznosi 300KM, druga 200KM, a treća 100KM.

Tročlana komisija je odabrala 45 radova za izložbu, koja će biti otvorena 9. maja/svibnja 2017. u 18.00 časova u prostorijama Centra za zdravo starenje u Sarajevu.

Pored dobitnika biće izloženi radovi: Tarika Hajre iz Visokog, Ene Suman iz Tuzle, Dženite Begović iz Gradačca, Adne Međić iz Maglaja, Ene Hodžić iz Tuzle, Merisa Mujkića iz Teočaka, Anese Hadžimahović iz Tuzle, Izić Mirze iz Tuzle, Mine Novkinić iz Bosanske Krupe, Larise Jorgić iz Tuzle, Kerima Karamustafića iz Visokog, Ilhane Hadžajić iz Konjica, Hane Sarajić iz Konjica, Sumejje Dešavac iz Ilidže, Elle Moranjačkić iz Tuzle, Amre Forić iz Čelića, Ilme Delić iz Tuzle, Nataše Leka iz Bratunca, Kenana Omerovića iz Teočaka, Emre Mujanović iz Travnika, Naila Čauševića iz Travnika, Eve Emilije Topić iz Sarajeva, Daria Mrkića iz Tuzle, Farisa Teufikovića iz Puračića, Anela Alića iz Lukavca, Hamze Cinca iz Bosanske Krupe, Aide Buljkić iz Ilidže, Bajazida Kljajića iz Sarajeva, Kenana Bendića iz Ilidže, Lamije Kulenović iz Bihaća, Esme Fočak iz Sarajeva, Zrinke Jurič iz Tomislavgrada, Nadire Hrnčić iz Maglaja, Teje Šunjić iz Sarajeva, Sanida Fejzića iz Zenice, Sajre Zulčić iz Sarajeva, Naida Isić iz Maglaja i rad grupe učenika (Lea Hristić, Filip Pavlišin, Aleksandra Brnić i Anja Radonjić) iz Banjaluke.

Takmičenje se organizovano u okviru četverogodišnjeg projekta PRO-Budućnost Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), čiji je cilj da doprinese izgradnji povjerenja među svim građanima Bosne i Hercegovine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


unesite broj *