Direktorij donatora Mreže za izgradnju mira

Direktorij donatora u BiH je vodič o izvorima finansiranja za organizacije civilnog društva u Bosni i Hercegovini ali i regiji, tj. post-jugoslovenskim zemljama.

U Direktoriju možete pronaći informacije o 574 donatora i poziva za projekte sa uredima donatora u BiH i/ili svijetu, a koji finansiraju aktivnosti u BiH i/ili regionu. Što je značajno za ovaj direktorij je da organizacije civilnog društva na jednom mjestu mogu pronaći informacije o različitim programima, aktivnostima i geografskom području koje određeni donatori finansiraju, rokovima za prijave, kriterijima podobnosti, načinima apliciranja i kako ostvariti kontakt.

Nakon pauze od pune dvije godine objavili smo ovo jedanaesto izdanje, a plan je u narednom periodu Direktorij ažurirati i dopunjavati sa informacijama o novim donatorima, rokovima za apliciranje i informacijama o kriterijima finansiranja.

Direktorij donatora je pripremila Mreža za izgradnju mira, koalicija  koja okuplja 105 organizacija i 15 škola koje rade na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine. Ako ste zainteresirani za uključivanje pišite Aleksandru Žolji (sekretarijat@hcabl.org) ili Goranu Bubalu (goran.bubalo@mreza-mira.net).

Ideja je da Mreža za izgradnju mira u saradnji sa svojim članicama sve aktivnosti usmjerava ka obnovi kvalitete društvenog i ekonomskog života u BiH, djeluje u cilju dugoročnog povećanja sposobnosti cijelog bh. društva u ophođenju s različitostima i sukobima na konstruktivan i nenasilan način, te na taj način stvori preduslove i okvir za zajedničko, koordinirano djelovanje niza nevladinih organizacija, lokalne uprave i samouprave, poslovnog sektora, medija i državnih institucija.

U našem radu utičemo na konkretne inicijative vezane za područja javnih politika koje su prepoznate kao ključne za dugoročnu izgradnju mira u BiH, a to su: obrazovanje, sigurnost, regionalni razvoj, zaštita i promocija ljudskih i manjinskih prava, suočavanje s prošlošću i tranziciona pravda, rodna ravnopravnost, kultura javnog dijaloga i demokratije, jačanje kapaciteta civilnog društva za izgradnju istinskog mira, vraćanje povjerenja među bh. narodima, konstruktivnije djelovanje na vladajuće političke strukture u BiH i poboljšanje suživota u BiH.

Direktorij donatora možete skinuti u nastavku (dokument ima 11 Mb): Direktorij donatora, april 2017, Mreza za izgradnju mira

3 komentara

  • Uvjek se obradujemo mi u “Paleti Ćulhan” jer nam je direktorij prava pomoć u radu i tokom cijele godine je stalno u funkciji. Cjenimo vaš napor da sve ovo saberete i da nam olakšate rad.
    Puno pozdrava uz zahvalnost za veliki trud

  • […] The Directory of Donors in Bosnia and Herzegovina (BiH), developed by the Peacebuilding Networks (Mreže za izgradnju mira), is a guide on sources of funding for CSOs in BiH, but also in the region, i.e. the post-Yugoslav countries. This 11th update of the Directory, published recently, holds information about 574 donors and calls for projects by donor offices in BiH and/or the region, which fund activities in BiH and/or the region. What is important for this directory is that CSOs can find information on different programs, activities and geographic areas that are funded by certain donors, as well as CfP’s deadlines for applications, ways of applying, eligibility criteria, and contact information. More information is available here. […]

Ostavite komentar

unesite broj *