Prvi sastanak Radne grupe – Općina Jajce

Nakon što smo početkom mjeseca maja/svibnja objavili da se Općina Jajce pridružila PRO-Budućnost zajednici, prošle sedmice je službeno formirana i radna grupa ispred ove općine koja će djelovati u okviru našeg projekta.

Nakon pozdravne riječi, uslijedilo je uvodni dio o projektu PRO-Budućnost – upoznavanje, aktivnosti, partneri i mogućnosti te planovi za naredni period nakon čega je potpisan i Protokl o radu radne grupe od strane svih prisutnih. Članovi radne grupe su sve upoznali s činjenicom da geografski i administrativno gravitiraju prema Opštini Jezero koja je nekad bila sastavni dio Općine Jajce te bi bilo odlično kad bi i Opština Jezero bila dio PRO-Budućnost projekta.

Važno je napomenuti da su članovi radne grupe ispred Općine Jajce već upoznati i/ili realizirali projekte na temu pomirenja.U sljedećem projektu planira se poseban dio granta namijenjen za općine i radne grupe. Naglašena je važnost i uloga radne grupe kao tijela koje najbolje poznaje situaciju na terenu a svi članovi/ice radne grupe su izrazili spremnost za otvorenu suradnju i razmjenu ideja.

Sastanku su prisustvovali:

  1. Faruk Mecavica, Općina Jajce
  2. Edvin Crndak, predstavnik medija
  3. Samir Agić, COD
  4. Mira Mehmedović, CRS
  5. Maja Grubešić, Caritas VN

PRO-Budućnost

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


unesite broj *