PRO-Budućnost: odobreno 96.432,89 KM u okviru četvrtog poziva za PRO-Active fond

Projekt PRO-Budućnost objavljuje rezultate četvrtog poziva za PRO-Active fond koji je bio otvoren od 19. septembra/rujna do 26. oktobra/listopada 2016. godine.

Poziv je bio namijenjen mladim osobama starosti od 15 do 30 godina koji su spremni da budu pokretači procesa izgradnje pomirenja i povjerenja u svojim zajednicama.

CRS i Fondacija Mozaik su zaprimili 79 projektnih prijedloga od neformalnih grupa mladih i odobrili 54 projektna prijedloga, u ukupnom iznosu od 96.432,89 KM.

Odobreni mirovni projekti mladih će podstaknuti i promovirati procese pomirenja u PRO- Budućnost zajednicama kroz obrazovanje, kulturu, sport i druge oblasti.

Rok za žalbe i prigovore otvoren je do 15. 01. 2017. godine, a pravo na žalbe i prigovore imaju svi sudionici/ce koji/e su se prijavili/e na poziv, a koji iz određenih razloga nisu zadovoljni/e odabirom ili ukoliko imaju saznanja da pojedini članovi/ce neformalne grupe ne ispunjavaju uvjete iz poziva ili su prekršena pravila vođenja postupka. Prigovori i žalbe se šalju ISKLJUČIVO pismenim putem na adresu Fondacije Mozaik: Soukbunar 42, Sarajevo, te putem faksa: 033 266 482 ili putem e-maila: [email protected]

Selekciju projekata su radili/e članovi i članice Odbora Mreže omladinskih banaka (Odbor MOBA-e).

Listu podržanih projekata možete pogledati ovdje.

Preuzeto sa: http://www.mozaik.ba/bs-lat/vijesti/item/397-pro-buducnost-odobreno-96-432-89-km-u-okviru-cetvrtog-poziva-za-pro-active-fond

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


unesite broj *