Mladi u zaštiti rijeka

Članice i članovi ekoloških sekcija ”Srednje škole Uskoplje” i ”Gimnazije Bugojno” s ekipom iz Udruženja građana “EKO-element” Bugojno obišli su prošle sedmice slivove rijeka Vesočnica i Okašnica na teritoriji Općine Bugojno. Aktivnost je dio programa “Sačuvajmo naše rijeke”, koji na terenu provodi Udruženje građana “EKO-element” Bugojno, uz podršku USAID projekta PRO Budućnost koji implementira CRS.

“Učestvovalo je 10 učesnica i učesnika, mladih bugojanske općine različitih nacionalnosti i iz različitih škola koji su zajedničkim radom doprinijeli uspješnosti projekta. Bilo je to višesatno lijepo druženje”, kažu iz Udruženja “EKO-element”.

Najavljuju nove aktivnosti tromjesečnog programa započetog početkom decembra/prosinca u kojem će u narednom periodu učestvovati 60 učenica i učenika-članica i članova ekoloških sekcija Mješovite srednje škole Bugojno i Srednje škole Uskoplje, s osnovnim ciljem da zaštite rijeke i podignu svijest o važnosti i neophodnosti očuvanja okoliša u bugojanskoj regiji i šire.

Projekat PRO-Budućnost Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) realizuje Catholic Relief Services u saradnji s Međureligijskim vijećem BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Nansen dijalog centrom Mostar.

Više informacija: https://www.facebook.com/probuducnost.bih/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


unesite broj *